Ki kapja az Arany Csempét?

Hamarosan kiderül, hiszen december 1-jén az Öregdiák Találkozón a Szent Gellért Diákszövetség ismét az Arany Csempe díjakat ad át. Honnan a név? Attól arany-e, ha fénylik? Íme minden, amit tudni szerettél volna az Arany Csempe Díjról, de soha nem merted megkérdezni.


A Szent Gellért Gimnáziumban eltöltött évek alatt nem akad olyan diák, akit ne babonáznának meg a falak zöld csempéi. Ennek ékes bizonyítékai a ballagási beszédek, ahol évről-évre visszacseng ez a motívum. A téma töretlen népszerűsége ihlette a Szent Gellért Diákszövetséget még 2014-ben, hogy megalapítsa az Arany Csempe Díjat, valamint az Arany Csempe Életműdíjat.

Az Arany Csempe Díj a Diákszövetség elismerése azok számára, akik a díjazás évében sokat tettek a Gellértes közösségért, az Arany Csempe Életműdíj pedig azokat illeti meg, akik hosszú évek során tettek tanúbizonyságot a Gellértes közösség iránti elköteleződésükről. A díjakban részesülhetnek a Szent Gellért Gimnázium öregdiákjai, egykori és jelenlegi tanárai, valamint dolgozói.

Az Arany Csempe Díjra, valamint az Arany Csempe Életműdíjra a Gellértes közösség bármely tagja jelölhet bárkit, aki ezeknek a feltételeknek megfelel. A díjak odaítéléséről a Diákszövetség Elnöksége dönt. Ha szeretnél jelölni valakit, ezt az aranycsempe.szovi.hu oldalon teheted meg.

Az Arany Csempe Díj és az Arany Csempe Életműdíj egy-egy aranyozott zöld csempe a Gimnázium folyosójáról, amelyen szerepel a díjazott neve és a díjazás éve. A folyosóról eltávolított csempe helyére emléktábla kerül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük